IZJAVA O VARNOSTI Z OCENO TVEGANJA IN COVID 19

Vam je inšpekcija za delo že potrkala na vrata vašega podjetja in spraševala o  reviziji ocene tveganja zaradi tveganja COVID 19?

Delodajalec je odgovoren za zagotavljanje varnega in zdravega delovnega mesta in okolja za svoje zaposlene. To vključuje sprejem ustreznih preventivnih ukrepov tudi na področju varovanja delavcev pred biološkimi dejavniki tveganja, med katere vključujemo tudi koronavirus. Glede na to, da omenjeni koronavirus ostaja med nami in učinkovito zdravilo še lep čas ne bo na voljo, je potrebno sprejeti vse potrebne ukrepe za zmanjšanje prenosa virusa med zaposlenimi na najnižjo raven. Koronavirus povzroča bolezen COVID 19, ki predstavlja novo nevarnost za zdravje zaposlenih, zato mora delodajalec v skladu z Zakonom o varnosti in zdravju pri delu ponovno oceniti tveganje za izpostavljene delavce.

V okviru revizije ocene tveganja je potrebno identificirati delovna mesta, aktivnosti in situacije, ki so potencialno podvržene prenosu virusa, ugotoviti kdo od delavcev bi lahko bil izpostavljen oz. ogrožen zaradi možnega prenosa, določiti kakšna je verjetnost, da bi bil nekdo izpostavljen ter opredeliti potrebne ukrepe za zmanjšanje izpostavljenosti virusu oz. opredeliti ukrepe za zmanjšanje opredeljenega tveganja. Ko je ocena tveganja opravljena je potrebno vse zaposlene ustrezno seznaniti s sprejetimi ukrepi.

V kolikor potrebujete pomoč pri ponovni oceni tveganja vam lahko epika VARTEG priskoči na pomoč. Z veseljem vam bomo pomagali!

Za vse podrobnejše informacije nas lahko pokličete ali pa pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

© 2022 Varteg